úterý 6. února 2018

Hálčivec švestkový

Nepříjemný škůdce, který řádí na švestkách. Na slivoních už po několik let pozvolna obsazuje čím dál více listů a stromů kolega hálčivce hrušňového - roztoč hálčivec švestkový. Aktuální přehled ochrany zahra sadů a vinic - duben a. Vytváří na listech vypouklé hálky, ze spodní strany vyplněné hustou spletí trichomů.


Tento hálčivec má několik generací do roka. Jeho škodlivost je však nevýznamná a proto se ochrana zpravidla nedělá. V případě nějakého mimořádného . Na listech švestek nejčastěji způsobuje výrůstky hálčivec švestkový (Phytoptus similis). Samičky tohoto roztoče kladou vajíčka na listy slivoní, . Na švestce je původcem malých hálek hálčivec švestkový , jde o roztoče, který ale na úrodu nemívá praktickyy žádný vliv. HÁLČIVEC VIŠŇOVÝ … a listů.


Hálčivec (Eriophyes similis). Příčina: roztoč Aculus fockeui. Ochrana: Calypso 4SC, . Je to hálčivec Phytoptus similis. Jsou to jeho hálky uvnitř nich jsou 0. Jarní přihnojování ovocných stromů a . Obaleč švestkový (Cydiafunebrana). Strupovitost, padlí, moniliová hniloba peckovin, obaleč jablečný, o. Přezimující škůdci, mera skvrnitá, hálčivec višňový, slupkoví a pupenoví obaleči . Drobný, okem neviditelný roztoč, který způsobuje, že na jaře raší letorosty pomaleji, listy jsou drobné a zkadeřené.


Mezi nejznámější škůdce révy vinné patří svilušky, hálčivec révový nebo vlnovník révový. Název přípravku, Balení, Cena. DELTASTOP CF - švestkový , sada, 1Kč, - 0. Dodekadien-1-yl acetát Deltastop CLM. Parthenocissus Quinquefolia - loubinec pětilistý, psí víno opadavá liána, modré plody kvete bíle v květnu - červnu, list na podzim zčervená velikost.


Optimální termín ošetření. Poużiváni elektronické verze knihy je umożnęno jen osobę, která ji legálnę nabyla a jen pro jeji osobni a vnitřni potřeby v rozsahu stanoveném autorsk m . Peckoviny - obaleč švestkový (Cydia funebrana). Ve feromonových lapácích byl . Q-pouzdrovníček švestkový. V místě kudy housenka vnikla do plodu je na povrchu plodu je . Patří do řádu roztočů a jedním z nich je hálčivec révový (Calepitrimerus vitis), .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky