čtvrtek 11. ledna 2018

Bílá plíseň na růžích

Kosmatec který má latinsky název Mesembryathemum, pochází z Jižní Afriky. Mírové operace a polní mise. V záhlaví každé byliny najdete její český botanický název , latinský botanický.


Tyto názvy jsme v českém a latinském znění sjednotili podle dvoudílné. V revmatologii se osvědčila kombinace s maceškou trojbarevnou nebo polní.

Rostliny - seznam latinských jmen. Seznam rostlin setříděných podle latinského názvu. Zakrslé dřišťály (slovensky dráč, latinsky Berberis) udělají v zahradě hodně užitečné práce. Někdy se tyto názvy nepoužívají správně, neboť slovo sekvojovec není zcela zažité.


Kto by nepoznal sirôtky, alebo česky macešky ? Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v. Viola arvensis, Violkovité.

Jiné známé názvy : Violka trojbarevná, maceška trojbarevná, maceška polní. Další použití - vnitřní:. Vysazují se také v městských parcích, jsou ozdobou mnoha hrobů. Zároveň posiluje krevní . Ostružiník zřasený ( latinsky rubus jruticosus, lidový název ježina, černice) - jako léčivo se používají . Idy Rystonové Průvodce lidovými názvy rostlin i jiných.


Polní mák je velmi křehká květina, lehký dech větru může odtrhnout okvětní lístky květin. Vzniklo z německého názvu pro třešeň (Kirsch). Kamejka rolní Lithospermum arvense IV. Jetel polní Trifolium campestre VI. Pro vášnivé zahradníky a pěstitele okrasných květin nebude název monarda.


Nicholas Monardes, po které získala své latinské jméno (Monarda). Na revma a artritidu se doporučuje kombinace s maceškou polní , . Bolboschoenus planiculmis, šáchorovité- CYPERACEAE, 91. Latinský název : Sequouadendron giganteum Sekvojovec obrovský patří.

Koukol polní je rostlina, která kdysi byla považována za plevel a téměř vymizela. Kontryhel nať 40g, hluchavka bílá 30g, bříza list 20g, maceška polní 30g. Růže polní - Rosa agrestis Čeleď: Rosaceae - růžovité Barva květů: bílá, Doba . R eseda jsou rýt), maceška trojbarvá (Violu tricolor) , m:weškarolní (V. arvensis), m. Consolida regalis), prvo-.


I její latinský název je odvozen od slovesa salvare, tedy léčit, uzdravovat. Východiska vztahů se státy Asie, Afriky, Austrálie a Latinské Ameriky. Chtěla bych se zeptat na přesný název popř. Na podzim lze také vysadit macešky ,které pokvetou ještě i na jaře.


Podle nich dostala naše země latinský název Bohemia. Byla proto posílena vojskem, které ze Slovenska přivedl polní maršál Götz, a dále pak. Votic zřídil velký vepřinec majitel votického velkostatku, známý velkouzenář M. Latinsky : Urtica dioica L. Zkrácený název : KOPŘIVA. Stanovení druhové diverzity plevelů ve vybraných polních plodinách.


Některé rostliny, které nejsou původně z naší flóry, mají málo lidových názvů. Petrovo kvítí, Petrovy klíče, podléštka, polní kropáček, posledník, prvníček,. Upozorňuji zejména na tyto macešky , které vyrostly poté, co jsem je vysela ze . Sbírá se v únoru a březnu kořen anjelikový, který latinsky sluje Radix Angelicae.


Liší se od ní, jak již název naznačuje, většími květy, které silně medují. Listy macešky polní sbírají se také zvláště a slouží k léčení vyrážek kožních u . A skutečně, když si macešku pozorně prohlédneme, zjistíme, že dolní, největší. Kromě alergenního aspektu je u nás také potenciálním plevelem polních a. Snad s ohledem na léčivé účinky této rostliny vzešel i latinský název – tussis . T, Aegopodium podagraria.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky