pátek 1. září 2017

Iqlandia planetarium

Iqlandia planetarium

Sazeničky se dají jednoduše . A co takto česnek medvědí? Medvědí česnek pěstování v květináči. Jak jsi pěstovat , jaké má účinky a jak zpracovávat? Listy medvědího česneku se podobají listům jedovaté konvalinky.


Iqlandia planetarium

Co je lepší – pěstovat medvědí česnek ze sazenic, nebo z cibulek? Jak pěstovat doma nebo na zahradě česnek medvědí ze semínek nebo cibulek se dozvíte . Nejlépe poroste na polostinném až stinném místě. Prospívá v mírně kyselých a vlhkých půdách.


Již staří Slované pěstovali medvědí česnek. A dnes zažívá v našich zahradách a kuchyních svou renesanci. Navíc kromě své výtečné chuti . Mnozí z nás si totiž stále ještě myslí, že medvědí česnek je v podstatě pouze jakousi odnoží standardně prodávaného a pěstovaného česneku . Před týdnem jsem dostala tuhle otázku od kamarádky a jen jsem mávla rukou: Na sazenice se vykašli, zbytečně vyhodíš peníze, neuchytí se.


Pro pěstování česneku medvědího je ideální nehnojená půda, dostatečně vlhká a umístění v polostínu. Pěstovat jej můžete společně s . Pokud se rozhodnete medvědí česnek pěstovat , dopřejte mu podobné podmínky, jaké má ve volné přírodě, tedy stinné a vlhčí stanoviště, . Ale i v současné době neztratil na významu. Roste ve volné přírodě na loukách, v lesích či podél potoků.


Je pro něj charakteristická česneková vůně a chuť, proto je hojně využíván při přípravě a dochucení pokrmů. Lze ho pěstovat ze semínek nebo z.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky