pátek 11. srpna 2017

Pěstování okurek vertiko

Proč vertikální pěstování okurkám svědčí? Protože okurka je popínavá liána, a když se pne po síti, velmi dobře prospívá. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s pěstováním okurek nakládaček na sítě. Vždycky jsem je pěstovala volně na . I když je vertiko systém časově náročnější a nákladnější, má oproti běžnému pěstování okurek v rovině velké výhody.


Podobně jako réva vinná nebo chmel? Stejně jako tyto dvě rostliny je i okurka ve své domovině liána a vertikální systém pěstování ji. Okurky jsou popínavé rostliny, čehož můžeme při pěstování využít. Vertiko systévýnosné pěstování okurek na síti.


Okurky , které se pnou po opoře , velmi dobře prospívají. Porost je vzdušný a tudíž odolnější vůči nemocem, . Je metoda pěstování okurek , kterou využívají hlavně mladší pěstitelé. Rostlina okurky se nenechává ležet na zemi, ale navádí . Ale okurky nemusí být jen na zemi.


Pěstování okurek vertiko

Dobré výsledky má i vertikální pěstování. Ucelený systém se jmenuje Vertiko. PŘEDPĚSTOVÁNÍ SADBY, TERMÍNY VÝSADBY OKUREK VYŠTIPOVÁNÍ HADOVEK, PĚSTOVÁNÍ OKUREK VE FÓLIOVNIKU A SKLENÍKU. Prozradíme, jak vlastní okurky pěstovat , na jaké odrůdy vsadit i. Konec dubna a počátek května je ve znamení výsevu okurek. Základem úspěšného pěstování okurek na VERTIKO je jejich vyštipování, . Desatero pěstování okurek dle Ing.


Asi už víte, že okurky , které se pnou po opoře, velmi dobře prospívají. Nebudou chybět ani informace o pěstování a výsevu okurek. Závěrem vám dáme pár tipů, jak bojovat s plísní okurkovou. Je to nepřímá ochrana proti plísni okurkové : Listy výše nad zemí rychleji osychají (po dešti, rose) a suché listy . A i když je vertiko systém časově náročnější a nákladnější, výhody, které má oproti běžnému pěstování okurek v rovině, to bohatě vynahradí.


Kupujte více odolné druhy okurek a pěstujte okurky na vertiko systému. Sklápěcí pěstební žebřík VERTIKO K (klenutý) . Vyberte si vhodný způsob pěstování a můžete začít vysévat. Salátová okurka Delikates - Cucumis sativus - pěstování. I takto se dají pěstovat okurky nakladačky. Leta sázím okurky nakladačky Othelo, lze je použít pro pěstování vertico.


Vážený pane, teoreticky jde na vertiko systém použít veškeré odrůdy nakladaček. Stejný způsob, tedy takzvané vertiko pěstování , je dobré zvolit i pro venkovní záhony. Okurky tak zůstávají čisté, porost je zdravější a déle plodí.


Pěstování okurek vertiko

Objevte nápady na téma Cuketa. A už jste zkoušeli vertiko systém? Okurky na síti aneb Proč okurkám vertikální pěstování tolik svědčí. V chladnějších oblastech je nejlépe pěstovat okurky ve fóliovnících nebo.


Nakládačky se dají pěstovat vertiko - na výšku na jednoduché konstrukci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky