pátek 9. září 2016

Co se dá pěstovat ve stínu

Jaké rostliny se hodí do stínu ? Tady je pár kandidátů k pěstování , třeba v paneláku za oknem, na stinné zahrádce, v zahradě s vzrostlými . Ne vždy máme možnost pěstování na slunci. A ani to úplně všem rostlinám nevyhovuje. Stínomilné rostliny jsou navíc méně náročné. Zjistěte, které jsou pro. Pokud si myslíte, že ve stínu se nedá nic pěstovat , mýlíte se.


Mnohé rostliny i zelenina pěstovaná ve stínu je kvalitnější a bohatší na vitamíny a . Myslíte si, že vám ve stínu nic neporoste a že si všechny rostliny lebedí jen. Jinými slovy, některá zelenina pěstovaná ve stínu je kvalitnější a . Prosím, co by se dalo pěstovat ne v polostínu, ale spíš ve stínu ? Chata je, dá se říct, v lese, většinu dne tam slunko nesvítí. Teď jsou tam jen nějaký bylinky, . Máte na zahradě stinný kout, kde vám nechce nic růst? Nevíte, co se záhonky na severní straně domu, kde sluníčko za celý den ani nezasvítí?


Když pro ně bude světla ještě méně, tedy ve stínu , budou jen barvy méně výrazné. Zvládají pěstování na záhonech i ve volné půdě. Na druhou stranu se v hlubším stínu určitě nebude dařit levanduli lékařské. I pěstování mařinky se vyplatí, protože se skvěle hodí hlavně pro dobré . Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají ozdobné i tvarem či barvou olistění.


V takových partiích se často příliš . Lze ho nechat růst přirozeně, ale také se dá velmi dobře tvarovat a. Všechny informace k jejich pěstování najdete v e-knížce Jehličnany pro . I ve stínu lze vytvořit krásná zákoutí třeba s příjemným posezením pro horké letní dny. I trávník se dá nahradit půdokryvnými rostlinami. Tím získáme světlo, ale to stále ještě pro úspěšné pěstování rostlin nestačí.


Jsou však i výjimky, kterým stín svědčí. Méně obvyklou listovou zeleninu a některé bylinky můžete pěstovat i pod stromy. Bylinky do stínu a polostinných míst se mohou pěstovat ve vaší.


Co se dá pěstovat ve stínu

Takové místo je vhodné pro založení kompostu, na kterém můžete pěstovat třeba cukety. Na pěstování jsou nenáročné a dají se zpracovat na . Potěšilo mne, že se do stínu dá pořídit i kvetoucí popínavka, . Rostliny, které milují stín , budou prosperovat v různých oblastech stínu. Zkusit můžete metodu pokus-omyl, ale sledováním zahrady . A při výsadbě oddenky rostliny zvyknou docela rychle a dá šťavnaté ovoce.


Ve stínu vzrostlých jehličnanů návštěvníky překvapí nádherná kvetoucí oáza. Nelze tady pěstovat zeleninu ani ovocné stromy. Neustále vymýšlejí, co kde vysadí, co uberou, kam dají nové kameny, kde je nejvíce sluníčka .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky