pátek 8. dubna 2016

Hnědé skvrny na listech muškátů

Příčina je však v tomto případě jiná a lze jí . Způsobuje je houbová choroba jménem rez muškátová (Puccinia pelargonii – zonalis). Na rostlinách pelargonií se kromě bakteriálních a houbových. PLCV) vyvolává na listech okrouhlé, později hvězdičkovité skvrny , . Jelikož se tyto skvrny na vrchu listů objevují o něco později, nemuseli bychom si choroby.


Mšice saje nejen na stoncích, listech ale i na výhonkách muškátů.

Na rubu listu se mi udělaly velké tvrdé hnědé fleky, které nejdou ani. Zahnědlé skvrny , jež se na listech objeví, zejména na spodní straně listů. Díry v listech muškátů , popínavé růže a kaliny, 21. Udělají se na nich takové hnědé fleky u žilnatiny, ty fleky jsou jako kdyby tenčí než zbytek.


Nejprve se na rubu listů objevují bledé, tečkovité skvrny , které se dosti rychle. Skvrny na listech pelargonie, 28. Loni jsem měla podivné fleky na listech převislých muškátů.


Ve vašem případě jde o korkovitost muškátů , která se objevuje u převislých forem. Ty hnědé skvrny jsou téměř na všech listech.

Rez muškátová – vytváří na listech skvrny , které jsou velké cca až mm a. Chlorotické skvrny a prstence na nejmladších listech se objevují po. Převislé muškáty, Pěstování muškátů , Zalévání orchidejí, Choroby rajčat, Množení. Udělali se hnědé fleky na listech které se neustale zvětčuji napadané jsou i stvoly. Zpočátku je podobná kadeřavosti muškátů.


Liší se ale tím, že se objevuje nejdříve na spodních, nejstarších listech , a skvrny jsou zpočátku . Loni na jaře vysazené sazenice jahod měly na konci léta na listech hnědé skvrny. Co je příčinou a jak závadu odstranit? Navíc se choroby snadno přenášejí z jedné rostliny na druhou a tak je potřeba se. Virové choroby pokojových rostlin se projevují na listech jejich . Onemocnění listů Žluté skvrny na dracene Jde o důsledek příliš suchého vzduchu v bytě nebo domě.


Rzivost – choroba houbového původu, vyskytuje se jen na muškátech páskatých. Hnědé konce listů Draceny. Na listech se nejprve objevují žluté drobné skvrny , na jejichž . K mému zděšení se u všech rostlin objevily skvrny na listech (viz foto). Kadeřavost muškátů je virové onemocnění.


Ak pozorujete žltnutie listov muškátu a ich následné vädnutie, môže ísť aj o. Muškáty bohužiaľ napádajú aj vírusy, ktoré spôsobujú žltkasté škvrny na listoch.

Následkem napadení se vytvářejí na listech skvrny , nové výhony. Puklice jsou většinou hnědé nebo nažloutlé, mají voskovitý štít, který. Vždy používáme propustnou zemina a během období, když řízky muškátů zakořeňují, . Prosím Vás o radu ohledně muškátu po zimě.


Jako nejčastější choroby a škůdce muškátů můžeme jmenovat: kadeřavost listů,. V opačném případě se mohou objevit na rubech listů skvrny či plíseň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky