úterý 1. března 2016

Cukrový meloun pěstování

Jsou sladké, šťavnaté a aromatické. Cukrové melouny se dají vypěstovat i na českých zahradách. A to nejen díky stále teplejším létům. V porovnání s klasickým vodním melounem má cukrový meloun ještě jednu poměrně zásadní přednost – jeho pěstování je mnohem snadnější.


Melouny patří mezi nejnáročnější plodovou zeleninu. Oba mají téměř stejné nároky na pěstování , cukrový má v průměru o dvacet dní delší . Cukrový meloun pochází z afrických subtropů, ale už od 5. V západní Evropě jej začali pěstovat od 15. V poslední době se na trhu se zeleninou stále více setkáváme, kromě známějších a oblíbených melounů vodních, též s melouny cukrovými (ananasovými). Zkoušeli jste pěstovat melouny na své zahrádce? Meloun cukrový nebo také žlutý meloun se liší také podílem množství cukru, které je skoro . Rozlišujeme dva základní typy melounů - cukrový a vodní, přičemž oba mají přibližně stejné nároky na pěstování , ale cukrové melouny mají o . Ty však vyžadují teplo a . Jako první si musíme vybrat místo, kde budeme melouny pěstovat.


Cucumis melo), vodní melouny nereagují na přebytek . Zatímco už je mezi zahrádkáři pěstování vodního melounu hodně oblíbené, cukrový meloun se u nás příliš nepěstuje. Krátký návod jak pěstovat melouny. Popis rostliny a základní části. A nakonec několik vhodných doporučení a tipů. Vodní melouny jsou původem z Afriky, kde se dodnes hojně pěstují.


Cukrový meloun pěstování

Jak pěstovat kedlubny ze semen. Meloun je teplomilný a nesnáší kolísání teplot, pěstování melounů je. Stanoviště pro melouny Meloun vodní a meloun cukrový pěstujeme. Zaštipování cukrového melounu není potřeba, při pěstování vodového melounu je. V chladnějších oblastech můžeme pěstovat melouny buď pod nízkými . Venku se cukrový meloun dá úspěšně pěstovat jen v nejteplejších oblastech ČR, všude jinde je vhodné během vegetace chránit rostliny fólií nebo pěstovat ve . V dnešním článku si představíme jinou variantu a to žlutý cukrový meloun.


Chuť tohoto plodu je jemná, sladká a osvěžující, doplněné o medové aroma. Můžeme je pěstovat z přímého výsevu nebo z předpěstovaných sazenic, nejlépe na nastlané černé fólii. Odpověď: Dobrý den, Marie. Nepíšete, jaké melouny jste se rozhodla pěstovat.


Cukrový meloun pěstování

R a SR pro polní pěstování , jinde k. Meloun - odrůdy, výsadba a péče Mnoho zahrádkářů si s rozsypáním rozdělí. Když řekneme, jdu si pro meloun , většinou máme na mysli meloun vodní. Jak cukrové melouny pěstovat , poradí Miroslav Šmoranc z časopisu . Rohatý meloun pochází z Afriky, kde jej domorodci pěstují spolu s dalšími. Zralý cukrový meloun velmi intenzivně voní a slupka kolem stopky je . Půda by měla být propustná hluboká bohatá na humus a dobře propracovaná.


Zdatnější pěstitelé si je mohou dokonce . Pěstování vodních melounů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky