pondělí 8. února 2016

Puklice hmyz

Hmyz vytváří při sání na větvičkách kolonie, jedinci jsou kryti ochranným štítkem. Tento drobný hmyz se usidluje na spodní straně listů, . Pokud se na stoncích, listech či řapících pokojových rostlin objeví béžové. Likvidují nejen puklice , ale i další škodlivý hmyz , například štítenky, červce . Otravné puklice mohou napadnout všechny rostliny ve vašem bytě.

Jejich likvidace je obtížná, ale přesto existují způsoby, jak se jich zbavit. Mšice jsou zelenkavý nebo černý hmyz , který může být okřídlený nebo. Většinou jsou červci velmi malí a ani bychom v nich hmyz nepoznali. Někdy se vyskytují v tak obrovském množství na listech a větvičkách stromů, že úplně . Insecta) řád: polokřídlí ( Hemiptera) čeleď: puklicovití (Coccidae).


Bohužel je tento hmyz chráněn proti postřiku . Podřád hmyzu červci (Coccoidea) zahrnuje kromě červců v užším slova smyslu i štítenky a puklice. V našich podmínkách jsou obávanými .

Třída: Hmyz - Insecta Řád:Sternorrhyncha. Přirozenými nepřáteli puklice švestkové jsou mimo jiné četné druhy chalcidek. Anglický název ‎: ‎European fruit scale, Brown sc.


Dostala jsem k svátku nádhernou orchidej Můrovce, potíž nastala když se začal objevovat lepkavý film na parapetu a to bylo pozdě, je kompletně napadená . Mšice je drobný hmyz o velikosti několika milimetrů, mnoha druhů a mnoha . Jedná se drobný hmyz , který je pokrytý voskovým štítem. Na rostlině vypadá jako puchýřky. Zbavit se jich můžeme mechanicky (sběrem rukou), nebo. Naopak se zde vyskytuje i další úporný savý hmyz , což jsou molice a. Mšice, puklice , ani svilušky v zimě nespí.


Molice je asi mm velký, jasně bílý, okřídlený hmyz živící se sáním rostlinných šťáv. Dnes se však zaměříme na velmi odolné škůdce, jako jsou vlnatí červci a puklice. Vyskytují se nejvíce na rubech listů. Příznaky - Lepkavý povlak na listech a na nábytku pod rostlinami, voskovitý,. Tento miniaturní hmyz nejraděj sídlí na spodní straně listů, kde si vytváří.


Pokud puklice objevíte, co nejrychleji napadenou rostlinu izolujte od . Listy jsou zalepeny medovicí (exkrementy) a jsou pokryty černěmi.

Puklice jsou savý hmyz , vyskytující se celý rok. S anjelkami nemám skúsenosti,ale na cicavý hmyz je dobrý Pirimor. Ak máš možnosť, tak jednoznačne Careo, puklice zlikviduje na 1 . Medzi ne patria aj červce, puklice a štítničky.


Hmyz savý a žravý: puklice , vlnatky, svilušky. I když vzhledem k velmi tuhým listům phaly obvykle všeliké havěti moc nechutnají, neměli bychom . Start studying Hmyz s proměnou nedokonalou. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards,.


NAJÁDY – pysk „maska“- kousací ústní ústrojí, . Objevte nápady na téma Rostliny. Some animals were harmed during this photo- shoot! Otázka jak zničit puklice na květinách je poměrně často diskutovaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky