úterý 1. prosince 2015

Ačokča kdy sázet

Ačokča je podivuhodná zelenina, která se ve světě pěstuje již po. Ven je vysazujeme až v květnu, kdy pomine nebezpečí jarních mrazíků. Lidé si už od pradávna sází svou vlastní zeleninu, která je bez. Na volné stanoviště vysazujeme ačokču až ve druhé polovině května, kdy již nehrozí ranní přízemní mrazíky.


Nejvhodnějším stanovištěm bývá . Pak byste měli vyzkoušet ačokču – okurku bolivijských indiánů. Ven ji vysazujeme až v květnu, kdy pomine nebezpečí jarních mrazíků. Plody se sklízejí v době, kdy v nich ještě nedozrála semena.


Z ačokči můžete zkonzumovat jak plody, tak i listy. Zelenina není křížencem, ale pochází z Jižní a Střední Ameriky. Mladé plody ačokči mají za syrova hráškovou chuť, naložené ve sladkokyselém nálevu chutnají jako okurky a plněné masem a rýží jako . Zahradníkův kalendář na celý rok: kdy sít a sázet zeleninu, květiny, dřeviny? Ačokča nebo lidově paprikookurka je rychle rozrůstající se rostlina, která se dá.


Ačokča kdy sázet

Ačokča , neboli achocha, neboli hezky česky paprikookurka. Má ráda propustnější půdu a pravidelné zálévání. Dost se o ní na internetu píše, ale jen ve smyslu kdy po předklíčení je možné posadit rostliny do skleníku, resp.


Stanoviště pro výsadbu ačokči by mělo být slunečné, s humózní, lehkou půdou, která má dostatečný obsah živin. Kdy řízkovat túje Zastřihování plotu se provádí až při výšce metry. Kdy rizkovat tuje Zastrihovani plotu se provadi az pri vysce metry.


Ačokča neboli mexická okurka nebo papriková okurka patří do čeledi tykvovitých. Můžeme je sázet rovnou do země, ale doporučujeme je nejdříve sázet do kelímků, v nichž . Nejedná se vysloveně o novinky vzniklé v laboratořích šlechtitelů, ale o druhy, které se u nás příliš nepěstují. Patří k nim ačokča i batáty. Množení řízkováním je možné od června až do srpna. A především v létě matně vzpomínám, kdy že bych měla zaset bílou.


Předpěstovat doma ze semen: ačokča , lufa, aksamitník do záhonků, . Latinsky: Cyclanthera pedata Jednoletá zelenina s výškou do 2cm. Koupit je můžete pouze tehdy, kdy se doporučuje je sázet , tedy na jaře mezi březnem a. Dělení provádíme až na jaře, kdy pučící hlízy vykopeme z půdy a rozřízneme tak, aby na každé části zůstalo. Lze je sázet i přes zimu, pokud není zmrzlá půda.


Ještě jsem neviděla řepu, která by se běžně sázela jako bulva. Ta ačokča má asi nejdivnější semínka, jaké jsem kdy viděl. Sází se na záhony nebo na hromád- ky živné a . Kdy a jak pečovat o cibuloviny nejen po vytažení z půdy. Ačokču řadíme mezi popínavé tykve. Brambory se sází zpravidla v období od března do května ( dobu výsadby ovlivňuje také odrůda brambory).


Strašákem každého pěstitele . Kukuřici, okru, ačokču , brokolici, kvak, červernou řepu, pórek, . Do brambor se dá sázet křen. Kdo to kdy viděl sázet plevel? Původním druhem je pryskyřník asijský, který roste na slunných místech a jeho domovinou je jihozápadní Asie.


Zde se pryskyřník pěstuje již víc . Letos jaro začalo brzo, o to dřív jsme začali sázet , bylo i víc a častějších. Protože je ale příprava opory v letním období, kdy jsou výhony velmi křehké, náročná. Nadbývají-li květenství, provádíme jejich probírku v době, kdy jsou letorosty. Buxus Březen Duben filtrace Flora Hlístice inspirace jahody Jaro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky